onsdag 10 april 2013

En besiktning, italienare och en finlandssvensk

Om idag var en kort dag var nog igår en av de längsta och innehållsrika dagarna på länge

J vaknade innan väckarklockan ringde och jag gick upp med lätta steg. Barnen lämnades på föris och vi tog bilen och åkte med alldeldes för god marginal till vår nya gata. Vi hade bokat in besiktning för le hus och vi skulle äntligen få se det igen. Vi hade ju bara sett det i 40 minuter innan (galenskap: man ser huset 40 minuter sen bjudar man och har köpt ett hus.. typ).

I tre timmar gick vi runt i huset och allt kändes så himla grymt perfekt. Kök och hall helt i furu, 70 år gammal källare, ett rum för lite, fellagt golv.. ja och ändå kändes allt som om vi kommit hem.
Inte helt fel att välkomnas av två grannar heller.
Vi firade sen denen lyckade besiktningen med räkmacka och wienerbröd!

På eftermiddagen drog jag till stan och åt italienskt med några kollegor. Sen drog vi på föreläsning. Många aha och lärdomar för livet. Helt underbart. Ett liv utan aha är som att stå still och aldrig utvecklas.

Föreläsningen, "Barn är smarta- jag kanmetoden", riktades för oss som jobbar med barn och ungdomar men även vuxna med olika funktionsnedsättningar. Men även för oss med egna barn och massor nytänkande för sin egen självutveckling. Ett plus för föreläsningen då den hölls av världens sötaste finlandssvensk, Ben Furman. Och gratisfikan såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar