torsdag 21 juni 2012

Balkonguppdatering

Ja hur går det med projekt "Gröna fingrar"?

Efter dagar av regn och takreparationer så sitter jag äntligen på balkongen utan halvnakna byggnadsarbetare och blöta stolar. Solen lyser över mina ben, semesterchampagnen bubblar och blommorna blommor, ja en del av dem iallafall.

Min kruka med de halvdöda tre blommorna jag höll på att slänga går mot blandad framtid. Den ena lever och är av färgen grön istället för brun och hon blommar blygsamt. Hennes tvilling däremot tog sig aldrig och ligger nu, stackarn i soporna, helt hopplöst död. Och den tredje höll på att hamna i samma sopa, men vilken tur hon hade, idag hade hon blommat. 

Efter en tur till blomsteraffären har det nu satts en nya lila blomma (den till höger), någon som vet vad? Billig 20:-, där stannar min kunskap. Riktigt kul att hänga på blomsterhandeln, trodde jag aldrig jag skulle tycka.. ålderstecken?
 
Åh Curenstam i Kortebo, härligt värre!

Mina 12:- pelargoner har samma status. Händer noll, lever dock. Alla tips mottages. 

Kom igen frodas! 

Tomaterna är plockade (lyx med plockmat på balkongen) men idag hade fyra små gröna bollar tittat fram. Så plantan verkar må bra. 

Idag inköptes en till skönhet, får se hur hennes öde ser ut. Även här, noll koll på namn. Snygg och gul, 25:-.
Sen har vi Jonas projekt solrosor, hm verkar gå långsamt men endock vid liv!
Fingefärg: ja iallafall ljusgröna.

Nu ska balkongen njutas på, för ikväll började den riktiga semestern. Jonas har gått sin sista dag och 5,5 veckor semester väntar oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar