onsdag 13 juni 2012

Växlingar

Dagar med barn är härliga - jobbiga, enkla - tålamodsprövande, glada - arga, sång - skrik, sol - regn, himmel - helvete.. Variationerna kan ibland ske inom några sekunder och ger inga förvarningar.
Idag har dessa växlingar skett under hela dagen och huvudet är tomt.

Lediga dagen började fint och vi hade en riktig slappardag inne på fm om än några härliga växlingar. Inte alltid lätt att klä på en tvååring som inte vill/vill/vill själv. Men det blev promenad och barnen fick sushi, glada barn sen arga för att den andra fick mer.

På Åhléns var växlingarna många, först tokigaste barnen som var så glada över att testa kläder, sprang ut glada i underkläderna i affären för att sedan primalskrika över att man inte fick någon leksak.

Lyxade med fika och superhärligt i fleeera minuter. Solen sken och lyckan lös över oss. Sen kom regnet, störtskur i dubbel bemärkelse, lyckligaste ungarna som dansade i regnet.

Sen. Regn, åska och storm. Två barn som skriker. Den ena vill bli buren upp för trapporna, den andra vansinnig över att behöva gå in. Blöta barn, av regn och gråt. Mor som vill gräva ned sig under mörk jord, all energi och tålamod bortväxlad. Checkar ut.

Nu. Solen skiner igen. Lyser in genom fönstret och värmer mig i soffan. Barnen i harmoni igen, kollar Pippi med låg växel. Men kanske kommer regnet igen, då med full kraft? I mitt liv finns inga väderprognoser så det är bara vänta och se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar