måndag 11 maj 2015

Hur man piffar till en vab

Japp så var det dags för le vab igen. 2015 har bjudit på fler vab-dagar än vi haft under hela 2007-2014 tillsammans.. och det är bara maj! Det började med de kända orden: "vi är aldrig sjuka.. höhö ta i trä". Sen får jag faktiskt ta och skylla på A som smittas som en riktig expert.

Så hur piffar man då till en vab? Nja sovmorgon till 6 var kanske inte den bästa starten, sen har tröttheten blockerat disk-, tvätt- och städartagen. Halvfabrikat-lunch piffades däremot till med piffet av piffet: ruccolapesto! Urgott!

 
PIFFIG RUCCOLAPESTO 

Ca 30 g solroskärnor (rosta i torr panna)
Ca 30 g parmesan 
Ca 30 g ruccola
0,75 dl olivolja
Lite salt och peppar
Ev lite citronsaft

Mixa samman alles. 

Jag serverade detta till grillade sojafiléer och varm sallad på tomat, Sugersnaps, svarta bönor och aubergine. Funkar som piffet till det mesta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar