tisdag 1 maj 2012

Hej vår!

Ja vår ja, härlig härliga vår. Men även förkylningar, röda pollenögon, trötthet och längtan efter semester. En önskan att få vara ledig och kunna njuta av vårsolen. Ledig är just precis vad jag varit idag. 

Efter en helg med nattarbete började måndagen med en sjuk O. En sjuk O med feber och snorig näsa som vägrar ta det lugnt, till skillnad från oss vuxna som blir lamslagna när sjukdomarna sitter in.

Ut i solen och lycklig över sin nya färdighet, cyklade O stora delar av måndagen och tisdagen på gården, med lyckliga ögon och snorig näsa. Lyckan att lära sig cykla måste vara bland det största vi känner i våra liv, friheten och känslan av att kunna ta sig vart som man vill. Underbart!

 "Jag kan allt!"
 Jag kan också! S vill självklart vara med, men det blir mer "sparkcykel".

Idag tillbringade vi fm inne då O fortfarande är lite snorig. Maken fick sovmorgon och jag gick sedan och la mig, med frukost på sängen, och kollade på film. Det var värt att gå upp tidigt.
Maken och O spelade spel och S kollade för 20 gången på en vecka på "Pysching". Ja S som aldrig vill kolla på barnprogram har blivit galen i Nils Karlsson Pyssling. Hon kan kolla på den två gånger/dag, gärna mer. Hon kommer och drar i oss och gnäller fram, "Pysching". Sen sitter hon och myser, sjunger med och gör egna rörelser och skrattar gott och är helnöjd. Idag kom hon fram och lossades att hon var råttan i filmen och skulle jaga mig, haha.
 
Sedan gick vi ut på gården en stund, barnen fick leka av sig med grannbarnen för att sedan packa bilen och ge oss iväg till Vattenledningsparken.
Lycka! Finaste vårsolen och skog full med vitsippor, fina fina Sverige. Idyll 100%.
Fika på klippor i skogen, inspekterande av myror, vattenlek, cykeltur och filosoferande bland vitsipporna (lite skrik, slint i lera och ännu lite mera skrik, ovilja att åka hem och lite skrik igen, men det nämnar jag inte för då förstörs ju min idyll 100%).


Härlig dag som avslutades med ännu mer lek på gården.
Lagade go mat (och tisdagsfuskade med ett glas rött).


Auberginerullar med halloumi och tomatsås

2 auberginer
1 paket halloumi
soltorkade tomater i olivolja 
1 kruka färsk basilika
färsk riven parmesan 
"vanlig ost" riven ost 

Tomatsås: 
1 gul lök
vitlöksklyfta 
1/2 msk balsamvinäger
1 burk hela tomater 
s&p

sen...

Sätt ugnen på 225°. 

Tomatsåsen: Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Tillsätt balsamvinäger och rör om.  
Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen.

Skiva aubergine i 1/2 cm tunna skivor och pensla med olivolja.  

Hetta upp en grillpanna och grilla aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.

Skär halloumin i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop. Lägg i en smord ugnssäker form.

Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesan och riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.


Görgött!
Recept snott av Expressen, inspirerad av Sus.

Nu ska jag sova. Har redan sovit 1,5 timme när jag la O så jag är pigg som en mört, men upp imorgon ska man ju ändå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar