söndag 27 maj 2012

Harmoniska lediga dag

Det där med lediga dagar, höga med förväntningar och ofta med storslagna planer. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Sovmorgonen man önskat på uteblir för det mesta och barnen är tröttare än vanligt (ja de fick ju vara uppe lite längre kvällen innan då den där sovmorgonen kändes så nära), man missförstår varandra, förväntningarna är olika för dagen och allt man vill hinna med ryms inte inom de lediga timmarna. Ja man är ju fortfarande samma familj med samma människor med samma egenskaper. Bråk, dåligt tålamod, besvikelse och missförstånd finns även en ledig dag.

Ledig dag hade jag med banen i fredags. Och den innehöll allt en ledig dag brukar göra: höga förväntningar. 

Barnen var inte alls sugna på sovmorgon men vi hade en härlig och slapp förmiddag. Sen bar det ned på gården för en mysig stund med lek och fika. Gör sig till lite. Men med en trött O vet man aldrig när det kan vända och det blev en "härlig" diskussion om att han skulle ha mer och mer kaka. Tålamodet på topp med en trött mamma!

Så det fick bli en tur till affären för att inhandla mellanmål för att sedan ta pick och pack ned till Vätterstranden, nu kunde det ju endast sluta i harmonin man är ute efter en ledig dag. Allt såg mycket ljust ut, men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. 
Olle ramlar och slår upp knät, skriker hela vägen till affären efter plåster. "Bilar"-plåster inköpta, på knät, pjuh!
Väl på Vätterstranden, stor dos av harmoni och glada barn.... tills, O upptäcker att den dumma mamman glömt badbollen hemma. Efter 20 minuter av skrik och gråt kan vi äntligen njuta av den medhavda picknicken.
Äntligen glada barn. Glasletande, dopp i Vättern och lek i sanden. En olycka i vagnen av blöjfri S senare var vi hemma och avslutade den lediga dagen med härligt häng på gården med fina grannbarn.
Ja dessa lediga dagar! Får ta dem som de kommer och inte ha så höga förväntningar. De blir ju ofta ganska bra ändå.
                "O sjunger Popular med stor inlevelse"                   "nöjd med sitt plåster"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar