tisdag 20 juli 2010

Jag ska bli glasblåsare när jag blir stor!

Så var första semesterveckan över.
Semestern började med en riktig överraskning. På fredagskvällen fick jag reda på att min möhippa börjat och jag fick ledtrådar i riktig På Spåret anda, och tog reda på att jag skulle befinna mig på tågstationen klockan 9 på lördagsmorgonen och att jag skulle till metropolen Skövde.

På lördagen klockan 8:30 var jag på plats med nerverna i bagaget och väntade på nästa fas. Så dök Madde upp med champange och frukost och vi begav oss till Skövde där kära Louise väntade.
Hemma hos henne satt goa vännerna och väntade och jag fick nya ledtrådar på hur dagen skulle fortsätta. Fick reda på att jag skulle till något som hette Lyrestad och där skulle jag få testa på mitt drömyrke som barn: glasblåsare.

Väl där fick vi allihopa testa på livet som glaskonstnärer, fick inte blåsa något glas men forma en glasros. Livet som glasblåsare var inte riktigt som jag hade tänkt mig, utan det var supertungt och supervarmt! Och rosor det blev de knappt, det blev något helt annat, och det får ligga i betraktarens ögon. Men oj vad kul det var men min barndomsdröm får nog ligga på is ett tag.

Tillbaka i Skövde igen så åt vi mat och tjôta, gjorde lite lekar och bara umgicks, många av mina kompisar hade aldrig träffats förut så det var verkligen på tiden.
Jag ville aldrig att kvällen skulle ta slut så jag får nog ta och gifta mig varje år.

På söndagen tog jag, Selma och Jonas det lugnt sen tog vi Forrden och begav oss till Bokenäs, himlen på jorden. Där har vi tillbringat hela veckan med att sola och bada, njuta och äta väldigt mycket, tagit kvällsdop och blivit blöta av regnet.
Olle har fiskat krabbor, flugit drake och lärt sig norsk av en grabb som han lekte med och "lärt sig simma".
Nu är vi tillbaka i Göteborg där vi ska tillbringa veckan med semestergöra. Så skönt. Dagen har tillbringats i Slottskogen med ponnyridning, picnic och lek på Plikta.

Dagens:

Olleord: Slickpott = Slickepott
Smakportion: palsternacka och potatis, mums
Änltigen: Olle red efter att ha velat men inte vågat i 2 år
Lärdom: getens "ull" heter ragg


Nu väntar träningsmattan, pjuh!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar